Wat doen wij?

Als Nationaal Comité is het onze taak om het werk van VN Vrouwen onder de aandacht te brengen, en de noodzaak van dit werk te laten zien. We werven fondsen voor de projecten en programma’s van VN Vrouwen, ondersteunen de diplomatieke lobby van VN Vrouwen in Nederland, Europa en daarbuiten en we bevorderen vrouwenrechten en gendergelijkheid waar we mogelijkheden zien.   Onze relatie met VN Vrouwen internationaal is vastgelegd in een zogenaamde Recognition Agreement. Daarin staan afspraken over de samenwerking, de afdracht van fondsen, de manier waarop VN Vrouwen Nederland de organisatie vertegenwoordigt en de financiële en inhoudelijke verantwoording over en weer. VN Vrouwen Nederland is een zelfstandige onafhankelijke stichting, met eigen statuten en een eigen werkplan. De relatie met VN Vrouwen internationaal is nauw, maar de organisaties zijn daarmee niet synoniem. VN Vrouwen Nederland krijgt geen geld van de VN, maar brengt juist middelen bijeen om het werk van de VN voor vrouwenrechten en gendergelijkheid te kunnen uitvoeren in de hele wereld.

We werken voor iedereen wereldwijd; vrouwen, mannen en kinderen, want een gendergelijke samenleving is in ieders voordeel. Zodat iedereen kan werken en zorgen, financieel onafhankelijk kan zijn, zijn of haar eigen keuzes kan maken.

We zullen fondsen werven om de levens van vrouwen die het het moeilijkst hebben te verbeteren, en tegelijk lobbyen om de samenleving overal te veranderen, inclusief in het Koninkrijk der Nederlanden.