Eén op de drie vrouwen op aarde krijgt te maken met lichamelijk of seksueel geweld. Om hier aandacht voor te vragen is 25 november uitgeroepen tot Internationale Dag tegen geweld tegen vrouwen. Die dag startte er een 16-daagse campagne, gecoördineerd door UN Women. De campagne heet officieel “Orange the World: Stop Geweld tegen Vrouwen en Meisjes”. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen. 

Op 25 november 2016 heeft UN Women actie gevoerd op het Centraal Station in Amsterdam en bij het gemeentehuis in Den Haag. Supervrijwilligsters Åsa, Miyuki en Roséanne hebben ondanks de regen en de kou onvermoeibaar honderden mensen aangesproken, gefotografeerd en een promotiekaartje meegegeven. Deze actie leverde ons onze eerste donateurs op. Verder werden we tot onze blijde  verrassing uitgenodigd voor een kopje thee met burgemeester Jozias van Aartsen van Den haag. Hij was zeer geïnteresseerd in onze organisatie en wenst ons veel succes.

Volgend jaar hopen we op straatacties met tientallen vrijwilligers. Wil je mee doen? Zet 25 november 2017 alvast in je agenda en meld je aan!