Hulp voor Haïti

Vrouwen en meisjes in Haïtie hebben je hulp hard nodig.

VIER MILJOEN mensen zijn getroffen door orkaan Matthew, de meest dodelijke tropische storm die de Caraïben in lange tijd heeft getroffen. Op 4 oktober 2016 richtte Matthew grote verwoesting aan met honderden doden en nog meer gewonden. Veel vrouwen en  meisjes zijn slachtoffer.

Met jouw donatie kan UN Women:

  • “Oasis Centres” voor vrouwen en meisjes opzetten. Deze centra geven noodzakelijke bescherming en steun. Denk aan psychologische begeleiding, onderwijs, ondernemerstraining, cash-for-work programma’s.
  • Vrouwen in staat stellen om hun kracht te gebruiken en leiderschap op zich te nemen bij de opbouw en het herstel. Wij kunnen ervoor zorgen dat hun stem gehoord wordt op de hoogste niveaus van humanitaire coördinatie en planning.
  • Alle helpende instanties erop wijzen wat de specifieke behoeften zijn voor vrouwen en meisjes die getroffen zijn,  hun belangen te bevechten en begeleiding te geven in deze specifieke hulp. Zo zorgen we ervoor dat jouw financiële bijdrage ook echt tot resultaat leidt voor vrouwen en meisjes in Haïtie.

Dus geef nu.
Met €35 help je een vrouw in de tijdelijke opvang een hele maand  te eten.
Met €60 help je een vrouw met het opnieuw planten van gewassen.
Met €90 kan een Oasis Centre een hele dag voorzien worden.
Met €320,00 kunnen drie vrouwen trainingen krijgen in financiën, taal en ondernemersvaardigheden, zodat ze duurzaam een toekomst kunnen opbouwen.

[contact-form-7 id=”122″ title=”Donatieformulier_haiti”]