Orange the World

Leave no-one behind. Maak een einde aan geweld tegen meisjes en vrouwen.

1 op de 3 vrouwen ter wereld krijgt tijdens haar leven te maken met lichamelijk of seksueel geweld.

Geweld tegen vrouwen is een grove schending van de mensenrechten én onacceptabel.

Maar liefst 1 op de 3 vrouwen ter wereld krijgt tijdens haar leven te maken met lichamelijk of seksueel geweld. Deze vrouwen verliezen hun eigenwaarde, krijgen fysieke en geestelijke klachten. Ze voelen zich niet veilig en leven vaak hun hele leven in angst en met pijn.

Geweld heeft niet alleen negatieve gevolgen voor vrouwen, maar ook voor hun families, de gemeenschap en het land in het algemeen.

Dit geweld kan gestopt worden.

Door het geven van voorlichting, het bieden van een veilige omgeving, juridische hulp, psychosociale begeleiding en gezondheidszorg.

En dit is precies wat UN Women doet, wereldwijd. UN Women werkt aan een geweldloze cultuur  en helpt vrouwen en meisjes die geweld overleefd hebben. Investeren in het voorkomen van geweld is van belang. Helaas is er een chronisch gebrek aan financiële middelen om duurzame oplossingen te vinden voor dit grote probleem. 

Help alsjeblieft het leven van vrouwen te veranderen.

Doneer nu!

Ieder bedrag kan al belangrijke verandering brengen.

Geef meisjes en vrouwen een kans op een betere en veilige toekomst.

Ik was 6 toen ik werd besneden. Maar het meest traumatische voor mij was dat mijn zus er bijna aan overleed.  De littekens dragen we voor de rest van ons leven bij ons.  Maar we moeten er gewoon voor zorgen dat ieder meisje een waardig leven kan leiden. Ik ken geen schaamte of angst. Mijn rol is nu om levens te redden. 

Assétou Touré is een 50-jarige vrouw uit Mali. Ze heeft vrouwenbesnijdenis overleefd. Haar leven wijdt ze aan de strijd tegen vroouwenbesnijdenis. UN Women helpt haar in haar strijd sinds 2011.

Orange the world

Orange the World Brazilië25 november is door de United Nations uitgeroepen tot Internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Vanaf die dag tot 10 december de Dag van de mensenrechten, kleurt de hele wereld 16 dagen lang oranje.

De kleur staat symbool voor een stralende, optimistische toekomst vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes. Veel belangrijke gebouwen wereldwijd kleuren oranje; van de Erasmusbrug in Rotterdam, het gemeentehuis in New York, het hoofdkantoor van de Europese Commissie in België, het Ugandese Parlement en ook de historische Amman Citadel in Jordanie.

Er worden oranje optochten georganiseerd in Uganda, Servie en Timor, maar ook een motortocht door vrouwen in Pakistan. Over de gehele wereld gaan mensen de straat op om Nee te zeggen tegen geweld tegen vrouwen en geld in te zamelen

Doe mee.

Ook jij kan helpen. Samen maken wij het verschil. Doneer nu!

Kleur je Facebook en/of Twitterprofiel oranje met de speciale twibbon en laat iedereen weten dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is. Twitter mee met #orangetheworld en #16days.

  • Geschat wordt dat er jaarlijks in Nederland minstens 200.000 personen slachtoffer worden van huiselijk geweld.
  • In Londen werden 43% van de jonge vrouwen lastig gevallen op straat (2012).
  • In 32 landen worden daders van verkrachting niet gestraft als ze besluiten met het slachtoffer te trouwen.
  • 200 miljoen vrouwen en meisjes zijn besneden.
  • De kans op geweld neemt toe na iedere natuurramp of conflictsituatie.